Tietoa kissalasta

Kissala Indigo’s on pieni kissala Kellokoskella.
Kasvatan pienimuotoisesti Don Sfinks ja Peterbald-  kissoja.

kaikki

Perheeseeni kuuluvat koiriemme ja kissojemme lisäksi mieheni Jyrki ja kaksi lastamme Evi (1998) ja Veeti (2000).

Pienestä pitäen eläimet – eritoten koirat – ovat olleet tärkeä osa elämääni: Vuonna 1973 perheeseemme tuli ensimmäinen koira,keskikokoinen villakoirauros Mare,joka eli 14,5 vuotiaaksi asti.
Mare oli lapsuuteni ainut koira, enkä saanut itselleni toista koiraa, vaikka vuosikausia vanhempieni kysyessä, mitä haluaisin joulu- tai syntymäpäivälahjaksi, oli aina vastaukseni sama: ”Haluan koiran.” Kissaakaan emme pystyneet ottamaan siskoni allergian takia.

Melkein kaikkia muita eläimiä sain kanniskella kotiin. Meillä on ollut naurulokki poikasesta kasvatettuna, kaneja, undulaatteja, hamsteri, Beo (pyhälaulukottarainen), akvaarioita, joissa on ollut kaloja, vesiliskoja ja vesisammakoita. Siskoni on kuulemma saanut traumoja kaikista minun liskoistani ja sammakoistani, koska ne kurnuttivat meidän yhteisessä huoneessamme.

Muutettuani omaan talouteen tuli kuvioihin ensimmäinen koirani ja 90-luvulla ensimmäiset kissani, ihanat siamilaissisarukset Koru ja Simu.
Kun Simu sai ensimmäisen pentueensa, allergiani puhkesi niin pahaksi, että jouduin luopumaan kissoista ja linnuista kokonaan.

Kun sitten kuulin karvattomista kissaroduista ja että ne saattaisivat allergisellekin soveltua, kiinnostukseni heräsi..!
Ensimmäinen karvaton kissani Yustina Bast muutti meille Venäjältä lokakuussa 2011. Maaliskuussa 2012 sitten tuli Pietarista Veni Vidi Viki, koska pitihän se ’siamilainenkin’ taloon saada ja Peterbald muistuttaa sitä karvattomista roduista eniten. Loppuvuodesta tuotiin sitten vielä Ukrainasta komea Don Sfinks kolli Rein Korona Atefa. Sen jälkeen lauma on kasvanut vielä kahdella kissalla eli upealla Don Sfinks kollilla RU.Dolf Shudan ja uusimmalla tulokkaalla Peterbald pikkuneiti Ideallisa El Gato De Lunalla ja Justinakin on jo ehtinyt tehdä kaksi pentuetta.

Koko pentue