Peterbald

IMG_3856

Vuonna 2007 sai alustavan hyväksynnän kategoriaan 4 uusi rotu, karvaton Peterbald. Rodun kantapennut iz Murino-kissalassa syntyivät Pietarissa tammikuussa 1994. Pentujen vanhemmat olivat Don Sphynx kolli ja itämainen lyhytkarvanaaras. Peterbaldien karvattomuuden aste vaihtelee täysin karvattomista yksilöistä flock- ja brushvariaatioihin.

Kasvatuksen päämääränä ovat täysin karvattomat yksilöt, joiden iho tuntuu lämpimän kumimaiselta. Peterbald-kasvatuksessa syntyy myös suoraturkkisia pentuja, jotka rekisteröidään ei-hyväksytyiksi lyhytkarvoiksi joilla ei ole näyttelyissä sertioikeutta.

Peterbald on elegantti, lihaksikas ja pitkä vartaloinen kissa. Kaikki värit ovat sallittuja ja kissat jakautuvat viiteen väriryhmään.

Peterbaldilla on normaalia nopeampi aineenvaihdunta, josta johtuen sen ruumiinlämpö on tavallista korkeampi. Aineenvaihdunnan nopeudesta johtuen peterbald kuluttaa paljon energiaa, joten niiden ruuantarve on suurempi kuin kissoilla yleensä. Karvattoman kissan hoitorutiineihin kuuluu pesu, jotta iho pysyisi kunnossa. Myös korvien ja kynnenalusten puhdistukseen tulee kiinnittää Peterbaldeilla erityistä huomiota.

Luonteeltaan Peterbaldit ovat muiden itämaisten rotujen tapaan seurallisia, vilkkaita ja uteliaita.
victoria_IMG_2433